Tarımsal Bilgiler

  • Turkiyenin Yerli Koyun Irklari ve Ozellikleri

    Türkiye’nin Yerli Koyun Irkları ve Özellikleri

    Yerli Koyun Irkları ve Özellikleri Türkiye, zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olup, çeşitli yerli koyun ırklarının yetişmesine elverişli bir ortam sunmaktadır.…

  • Bugdayda Kardeslenme Nedir

    Buğdayda Kardeşlenme Nedir?

    Buğdayda Kardeşlenme; Buğday, dünya genelinde en çok tüketilen tahıl ürünlerinden biridir ve birçok farklı tarım ekosistemi için önemli bir üründür.…

  • C3 ve C4 Bitkileri Fotosentezdeki Farkliliklar

    C3 ve C4 Bitkileri: Fotosentezdeki Farklılıklar

    C3 ve C4 Bitkileri: Fotosentezdeki Farklılıklar; Fotosentez, bitkilerin ve bazı bakterilerin enerji üretmek için kullandığı bir süreçtir. Bu süreç, bitkilerin…

  • Tohum Bombasi Nasil Yapilir 1

    Tohum Bombası Nasıl Yapılır?

    Günümüzde doğanın korunması ve yeşil alanların artırılması için birçok kişi tohum bombası yapmaya ilgi duymaktadır. Tohum bombası, içinde tohum, toprak…

  • Aci Bakla Lupinus

    Acı Bakla – Lupinus (Bitki cinsi)

    Acı bakla (Lupinus), baklagiller (Fabaceae) familyasından olup, 200 kadar türü içeren bitki cinsidir. Acı Bakla Nedir, 3000 yıl önce Acı Bakla‘nın bazı türlerinin tarımına başlanmıştır. Çiçekleri dik salkımlar şeklinde kümelenmiştir, 30–120 cm’e kadar boylanabilir.…

  • Abanoz Diospyros ebenum 1

    Abanoz – Diospyros ebenum. (Bitki Türü)

    Abanoz, Abanoz Ağacı, Tropikal bölgelerde yetişmekte olup, Tropik bölgelerde yetişen bir grup ağacın odununa abanoz denilmektedir. Rengi, dayanıklılığı, iyi cila…

  • Abala Musa texilis

    Abaka – Musa textilis (Bitki Türü)

    Abaka (Musa textilis) Musaceae (muzgiller) familyasından Filipinler’de görülen bir muz türüdür. 8-20 yıl arasında yaşayan tropik bir bitkidir. Bu bitkinin dünya üretiminin %94’ünü…

error: Kopyalama Engellendi.