Bölümler

Bahçe Bitkileri Bölümü

Bahçe Bitkileri Bölümü, Bahçe Bitkileri Bölümü Program Amacı, Bahçe Bitkileri Bölümü Mezunlarının İş Olanakları, Bahçe Bitkileri Bölümü Eğitim Amaçları, Ziraat Mühendisliği

Bahçe Bitkileri Bölümü hakkında detaylı bilgi yer alan bu yazımızda sıkça sorulan ve merak edilen konulara değinilmiştir. Eğer merak ettiğiniz başka sorunuz varsa instagram adreslerimiz veya sitemiz iletişim araçlarından bize ulaşabilirsiniz.

Bahçe Bitkileri Bölümü Programının Amacı

Eğitimde, Bahçe Bitkileri alanında çevreye duyarlı, sürdürülebilir tarım esaslarına bağlı, üretim ve yetiştiricilik konularında bilgiye ulaşma ve sentezleyerek kullanabilme yeteneğinde ziraat mühendisi yetiştirmektir. Bilimsel araştırmalar boyutunda ise, saha ile entegrasyonunu gerçekleştirmiş, bölgesel sorunlara ve gelişime katkı sağlayacak, yeniliklere öncelik veren, temel araştırmalar yürütmektir.

Bahçe bitkileri alanında öncelikle yöremiz, bölgemiz ve ülkemizin sorunlarına ve yanı sıra evrensel sorunlara duyarlı yaklaşımlar sergileyen, verdiği eğitimle ulusal ve uluslararası alanda kabul gören teknik elemanlar yetiştiren, araştırmaları ile uluslararası düzeyde tanınan bir bölüm olmak hedeflenmektedir.

Doğal çevreye, topluma ve insana duyarlı, mesleğinin toplum için önemini kavramış, sektöre yönelik temel bilgiye ve uygulama becerisine sahip, yaşam boyu öğrenmenin önemini algılamış, dolayısı ile ziraat alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayabilen, bölge ve ülke sektöre/üreticilerine sağlıklı bilgi ulaştıran, bilimsel düşünme biçimini ve insanlığın refahı için çalışmayı benimseyen, ziraat mühendisleri yetiştirmektir.

Bahçe Bitkileri Bölümü
Bahçe Bitkileri Bölümü

Bahçe Bitkileri Bölümü Mezunlarının İş Olanakları

Kamu kurumları, bankalar, tohum ve tarımsal ilaç şirketlerinde, bahçe bitkileri ürünlerini işleyen fabrikalar, ürünlerin depolanması ve muhafazası konusunda çalışan firmalar, tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici ve ihracatçı birlikleri ile kalite kontrol ve ar-ge laboratuvarlarında çalışabilecekleri gibi, birçok firmaya danışmanlık yapabilirler.

Ayrıca çeşitli meyve ve sebze türlerinin ticari yetiştiriciliği, bağcılık, fidancılık, fidecilik, seracılık, süs bitkileri yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, soğuk hava tesisi işletmeciliği, zirai ilaç, tohum, gübre üretimi ve ticareti gibi faaliyetlerde de bulunabilirler.

[adinserter b–=”2″]

Bahçe Bitlikeri Bölümü Eğitim Amaçları

Doğal çevreye, topluma ve insana duyarlı, mesleğinin toplum için önemini kavramış, sektöre yönelik temel bilgiye ve uygulama becerisine sahip, yaşam boyu öğrenmenin önemini algılamış, dolayısı ile ziraat alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayabilen, bölge ve ülke sektör ve üreticilerine sağlıklı bilgi ulaştıran, bilimsel düşünme biçimini ve insanlığın refahı için çalışmayı benimseyen, ziraat mühendisleri yetiştirmektir.

Bahçe Bitkileri Bölümü Ders İçerikleri

(Yeşil renkli ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin notlarını ve sınav sorularını görüntüleyebilirsiniz.)

Bahçe Bitkileriyle Alakalı Tüm Ders Notları İçin TIKLAYINIZ.

(Ders isimleri, içerikleri ve işleneceği dönemler fakültelere göre değişiklik gösterebilir)

kaynak: google.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Kopyalama Engellendi.